Als kind vertrouwde je misschien blindelings je vader, maar naarmate je opgroeide veranderde dat door de omstandigheden. Je vader bleek geen man van zijn woord te zijn, wat hij beloofde kwam hij nooit na. En iedere keer geloofde je weer dat hij zou doen wat hij beloofd had. Maar nee, het was teleurstelling op teleurstelling. Dit gebeurde ook met andere volwassenen en zo groeide het wantrouwen in je hart naar de mens toe.

Dit heeft je een andere persoon gemaakt dan je zou willen zijn. Je bent hard gaan studeren en gaan stuiteren tegen autoriteit, omdat je niemand meer denkt te kunnen vertrouwen. Je bent van plan om een eigen onderneming te starten dan heb je niet te maken met een autoriteit. Zo ben je de muur rondom je hart hoger en hoger aan het opbouwen zodat niemand je meer kan teleurstellen of kwetsen. Maar tegelijkertijd voel je je éénzaam en geïsoleerd. Je bent niet echt toegankelijk voor een mooie relatie met een partner, want dat houdt je ver buiten de deur. Je bent hard en bitchi geworden naar je medemens. Je emoties zitten diep opgesloten acht die hoge muur.

Dan beginnen er lichamelijk klachten te komen, je hebt regelmatig migraine en maagpijn. Je begint af te vallen en je voelt dat je energie minder is geworden. Je bent constant moe en chagrijnig naar anderen. Je herkent jezelf eigenlijk niet meer, je was zo’n energiek persoon die alles aankon en zich niet liet meeslepen door omstandigheden en emoties. Maar het lijkt of je het allemaal niet meer in de hand hebt.

 Wat is er met mij aan de hand??

Het vertrouwen ben je kwijtgeraakt in de mens. Diegenen waar we juist voor gemaakt zijn om met elkaar te leven, te delen en te genieten, die houdt je op een afstand om niet meer gekwetst te worden. Dit kunnen wij mensen heel lang volhouden, maar plotseling is de koek op. Je bent te verzadigd van emoties, opgekropte gevoelens en boosheid. Dan komt je lichaam in opstand en gaat signalen afgeven dat het de hoogste tijd is om er wat mee te gaan doen.

Het hoeft helmaal niet zover te komen. En als jij op tijd aan de bel trekt en je hulpvraag bij  een Life coach neerlegt kan er een boel voorkomen worden. Het is beter dat te doen dan te wachten tot de bom barst toch?